Een Wegwijzerkamp iets voor jou?

Wil je mee met een van de supergave Wegwijzerkampen? Ook deze zomer worden er weer kampen gehouden voor kinderen, tieners en jongeren! Naast deelnemers met een kerkelijke achtergrond, zijn er in ieder kamp ook een aantal plekken voor vluchtelingen en kinderen/tieners die vanuit missionaire activiteiten aangemeld worden. Dit biedt een unieke combinatie van geloofsverdieping en het leren omgaan met kinderen en jongeren uit andere culturen.

Lees meer op https://www.wegwijzerkampen.nl

 

Interkerkelijk gebed

Op zondagavond 13 december hopen we als Interkerkelijk Gebed voor Apeldoorn weer bij elkaar te komen. Plaats van samenkomst is De Ontmoeting, Vergadering van Gelovigen Hoofdstraat 220 en dan in de kerkzaal en niet in de koffiezaal, zodat we voldoende ruimte hebben om afstand te houden en de regels van de overheid in acht te nemen. We gaan ook niet hardop zingen. De zaal is om 19.00 uur open en wij vragen de deelnemers ruim van te voren aanwezig te zijn om de presentielijst te tekenen.

Het programma begint om 19.30 uur. We zijn van plan te gaan bidden voor Dak- en Thuislozen en voor Armoede en vervolgens voor het aanstaande Kerstfeest en de Jaarwisseling en alles wat daaromheen speelt in deze crisistijd.

Mocht je van plan zijn te komen, meld je je dan even aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Geborgen tranen

Kortgeleden heeft de Bijbelvereniging een nieuw boekje geïntroduceerd: ‘Geborgen tranen’. Dit boekje is sterk gericht op mensen met verdriet. Het is samengesteld door Bijbelteksten te kiezen rond de woorden 'hoop, troost en liefde'. De aanleiding om dit boekje samen te stellen was de crisis door het coronavirus: veel mensen overleden, zonder dat afscheid van hen kon worden genomen.

Lees meer: Geborgen tranen

Collecteren met GIVT

Vanaf nu kun je ook in de Samuelkerk geven met Givt

Voortaan gebruikt onze gemeente Givt om eenvoudig thuis te kunnen geven aan de aangegeven collectedoelen.
Met je smartphone kun je nu thuis en in de kerk meedoen met de collecte tijdens de kerkdiensten. We werken hiervoor samen met de app van Givt. De Givt-app kun je gratis downloaden via de App Store of Google Play Store. Wil je meer weten over het waarom en of het veilig is, klik hier.

 

We zitten er middenin!

Rudolf Setz, diaconaal consulent van onze kerken schreef in het Kerkblad voor het Noorden een mooi artikel over hoe hij de corona-tijd ervaart. Hij schrijft het voor mij in elk geval heel herkenbaar. Maar laat ik wat stukjes eruit citeren:

  • Wat me opvalt is dat mensen de coronacrisis zo verschillend ervaren. De een ziet de maatregelen van de overheid als een complot. De ander wil weer uit volle borst zingen in de kerk en nog iemand anders is angstig en blijft thuis om niet in een groep het virus op te lopen.
  • Op een Facebookgroep voor predikanten en pastores werd de vraag gesteld: 'Met welke emotie begin je vooral aan het nieuwe kerkelijke seizoen?'… Veel predikanten gaven aan dat ze bezorgd zijn. Er is zoveel niet duidelijk ... De vanzelfsprekendheid is weggevallen... De zondag krijgt een andere invulling. Veel diensten worden gestreamd. Maar blijven gezinnen met kinderen en jongeren op deze manier verbonden? 
  • Ik vind die anderhalvemeter-samenleving niet passen bij de cultuur en de waarden van de kerk. We zijn in de kerk toch van nabijheid en verbondenheid met elkaar en met God? En juist die nabijheid kunnen we niet beleven op de manier waarop we dat gewend waren. Toch geloof ik dat we door deze crisis gaan komen. 

Hij eindigt dan met een viertal suggesties die ik zonder zijn uitwerking doorgeef. Ze hebben mij aan het denken gezet. Ik denk, hoop dat ik niet de enige zal zijn…

  1. Houd contact en bevraag elkaar
  2. Houd het doel voor ogen
  3. Zoek samen God
  4. Maak keuzes en geef duidelijkheid waar mogelijk

Het hele artikel is hier te lezen.

 

Kerkdiensten

DEC
6
06-12-2020
Kerkdienst

DEC
13
13-12-2020
Kerkdiensten

DEC
20
20-12-2020
Kerkdiensten

DEC
24
24-12-2020 16:00 - 17:00
Kinderkerstfeest


of bekijk het
uitgebreide overzicht

Liturgie & collecte

Klik hier om de liturgie van de diensten voor de komende zondag weer te geven (doorgaans bijgewerkt op vrijdag)
Klik hier voor informatie over de collecte

Missie

We willen ons door de heilige Geest laten leiden zodat wij en de mensen om ons heen Jezus vinden en Hem (steeds meer) gaan volgen. We willen dat dit steeds meer zichtbaar wordt en bidden daarom de heilige Geest om: liefde, vrede, trouw, blijdschap, moed, volharding, geduld en zorgzaamheid voor onszelf en elkaar.

ANBI gegevens

De ANBI transparantiegegevens zijn te vinden onder de link:
https://cgk.nl/anbi/apeldoorn-zuid

Disclaimer en Privacy

De Samuelkerk is zorgvuldig in het geven van correcte en actuele informatie aan bezoekers van de site. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie in alle gevallen foutloos, volledig en actueel is. De Samuelkerk is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites waarnaar wordt verwezen. Tevens is de Samuelkerk zorgvuldig in het omgaan met gegevens van de bezoekers van de website: er worden geen persoonsgegevens verzameld en niets gedeeld met derden.