Moet alles wat kan?

Toerustingsavond 29 september

Als medewerker in de zorg sta je vast wel eens stil bij de vraag hoelang blijf je iemand doorbehandelen. En als je over die vraag nadenkt, zullen onderliggende vragen wellicht bij je opkomen:

‘’Moet alles wat medisch nog kan? Dat zal niemand vinden. Maar waar ligt dan de grens? En hoe kom je tot een besluit over bijvoorbeeld wel of niet reanimeren als je ouder wordt of over een grote operatie? Staat zoiets afwijzen, niet haaks op eerbied voor het door God gegeven leven?’’

Tijdens de coronapandemie  zijn we met de neus op de feiten gedrukt dat niet alles maakbaar is en stonden we voor grote vragen en uitdagingen in de zorg.

Op D.V. donderdag 29 september organiseert het deputaatschap pastoraat in de gezondheidszorg een toerustingsavond voor werkers in de gezondheidszorg, belangstellenden en ambtsdragers. Daar zal Paul Lieverse (66) op deze medisch-ethische vragen ingaan. Door zijn jarenlange ervaring als anesthesist en pijnarts in een ziekenhuis voor patiënten met kanker kan hij uit eigen ervaring hierover vertellen.

Meer informatie: https://cgk.nl/moet-alles-wat-kan

14-08-2022 10:00 - 11:00