Geschiedenis

Onze gemeente is bijna 60 jaar, maar heeft oudere wortels. Sinds 1904 is er al een Christelijke Gereformeerde Kerk in Apeldoorn. Onze gemeente bestaat sinds 25 oktober 1960, maar ons kerkgebouw al langer: we gebruiken het sinds 21 december 1956. Eerder dat jaar is de eerste steen gelegd:

Door de jaren heen zijn er nog twee Christelijke Gereformeerde Kerken in onze stad bijgekomen. We werken nauw met hen samen maar ook met de twee Gereformeerde Kerken (de Koningshof en de Voorhof) en de Nederlands Gereformeerde Tabernakelkerk hier in Apeldoorn.

Onze gemeente wordt door bezoekers ervaren als 'open' en 'warm'.

(Dit artikel wordt binnenkort nog verder uitgebreid!)

 

Kerkdiensten

JAN
16

JAN
17

JAN
24

JAN
31
31-01-2021
Middagdiensten


of bekijk het
uitgebreide overzicht

Liturgie & collecte

Klik hier om de liturgie van de diensten voor de komende zondag weer te geven (doorgaans bijgewerkt op vrijdag)
Klik hier voor informatie over de collecte

Missie

We willen ons door de heilige Geest laten leiden zodat wij en de mensen om ons heen Jezus vinden en Hem (steeds meer) gaan volgen. We willen dat dit steeds meer zichtbaar wordt en bidden daarom de heilige Geest om: liefde, vrede, trouw, blijdschap, moed, volharding, geduld en zorgzaamheid voor onszelf en elkaar.

ANBI gegevens

De ANBI transparantiegegevens zijn te vinden onder de link:
https://cgk.nl/anbi/apeldoorn-zuid

Disclaimer en Privacy

De Samuelkerk is zorgvuldig in het geven van correcte en actuele informatie aan bezoekers van de site. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie in alle gevallen foutloos, volledig en actueel is. De Samuelkerk is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites waarnaar wordt verwezen. Tevens is de Samuelkerk zorgvuldig in het omgaan met gegevens van de bezoekers van de website: er worden geen persoonsgegevens verzameld en niets gedeeld met derden.