Advent en kerst

Zondag is het 1e advent, op de kindernevendienst en bijbelklas volgen we het project van Bijbelbasics.
Het thema is: een nieuw begin
Tijdens de dienst zingen we het advent lied, voor wie thuis alvast wil oefenen is hier de link.

Een nieuw begin

In de verhalen die we lezen op weg naar Kerst kunnen we ontdekken dat God een nieuw begin maakt. Oude beloftes klinken mee. En het is een belofte voor de toekomst, ook voor ons. God wil zich met ons verbinden en belooft ons zijn nieuwe wereld. Voor elke zondag van Advent en met Kerst is er een kerstbal die we beneden gezamenlijk met de kindernevendienst en bijbelklas ophangen. De illustratie op de buitenkant verwijst naar het Bijbelverhaal, waarin een nieuw begin besloten ligt. Wanneer je de bal omklapt, wordt dat zichtbaar: God maakt een nieuw begin!

Op de buitenkant zien we zondag dat de oude Elisabet en Zacharias toch nog een kind zullen krijgen, Johannes. De Bijbeltekst die daarbij hoort is: De engel zei tegen Zacharias: 'God heeft naar je gebed geluisterd. Je vrouw Elisabet zal een zoon krijgen. Je moet hem Johannes noemen.' Lucas 1:13 
Op de binnenkant zien we dat hun zoon Johannes de weg zal klaarmaken voor de komst van Jezus. De Bijbeltekst die daarbij hoort is: Johannes zal het volk van Israël klaarmaken voor de komst van de Heer. Lucas 1:17

Kerst

Alvast informatie over de kerstdienst: voor de kinderen van de kindernevendienst is tijdens deze dienst (net als altijd) een programma beneden. De kinderen van de bijbelklas zullen tijdens deze dienst in de kerk blijven. Na de dienst zullen alle kinderen hun boekje ontvangen. 

Groeten de leiding van de Kindernevendienst en Bijbelklas

 

Thema zondag 26 november

Waar gaat de preek over op deze “eeuwigheidszondag”?

Op deze speciale zondag gedenken we in de eerste plaats de vier mensen van onze gemeente die dit jaar gestorven zijn. Maar we gedenken ook hen die in onze familie- en kennissenkring zijn overleden. Dat doen we elk jaar in de kerk. We zijn op deze zondag vaak verdrietig en daarom steken we een kaarsje aan. Dat laat zien dat we denken aan de overledenen. Die kaarsjes die herinneren ons eraan dat we hen niet vergeten.

In de preek hebben we het over de laatste dag – de dag dat Jezus zijn koningschap van deze wereld zal gaan uitoefenen. Dat is voor veel mensen best wel angstig en zorgelijk om daaraan te denken. Matth 25:31-46 roept dat misschien ook wel op. Toch wil juist dit gedeelte ons troosten en bemoedigen. Ik hoop dat we samen ons ook laten troosten door deze woorden van onze Here Jezus.

 

Kerstherbergen

Met Kerst overal gezelligheid, warmte en uitgebreid te eten. Zo lezen we dat in de bladen en zien we op de reclame. Niets is minder waar. Dit is voor velen helaas niet weggelegd. De Apeldoornse Kerstherbergen ‘De Herberg’ en ‘De Druif’ proberen daar binnen hun mogelijkheden iets aan te doen. In hun huiskamers in gezellige en warme kerstsfeer zijn gasten van harte welkom en ontvangen zij aandacht en voelen zij verbondenheid.

De Apeldoornse Kerstherbergen draaien op goede wil, vrijwilligers en giften. Met de huidige stijging van de boodschappen en groeiende armoede wordt het een hele uitdaging om de gasten op dezelfde manier te blijven onthalen. De kerstherbergen, bemenst door vrijwilligers, zijn namelijk volledig afhankelijk van giften.

Wil jij ook een steentje bijdragen? Voor € 7,50 kunnen wij onze gasten verwennen met lekkere hapjes, koffie of thee met iets lekkers, soep en een broodje en een kleine attentie. Giften zijn welkom op rekening NL 94 INGB 0002 0756 80 ten name van Werkgroep Kerstherbergen, Apeldoorn.

Blijft er geld over, dan wordt dat gebruikt voor anderen uit de doelgroep. Te denken valt aan warme kleding zoals sokken, handschoenen en dassen, fruit, een maaltijd, enzovoorts… Dankzij jouw gift wordt het voor onze bezoekers op deze manier een Kerst waar zij zich gezien mogen voelen. Bedankt!

‘De Herberg’ in het centrum is open op Kerstavond: 14:30 – 18:30 uur, 1e Kerstdag: 13:30 – 16:00 uur en 2e Kerstdag 13:30 – 16:00 uur, Deventerstraat 40, ingang Griftstraat.
In De Maten is ‘De Druif’ open op 2e Kerstdag van 11:00 – 15:00 uur in Kerkcentrum De Drie Ranken, De Maten.

Kerstherberg ‘De Herberg’– centrum Apeldoorn
Kerstherberg ‘De Druif’– De Drie Ranken, De Maten, Apeldoorn 
Contact De Druif: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Interkerkelijk gebed 3 december

Bidden voor Apeldoorn en omliggende dorpen

Op zondagavond 3 december willen we als gezamenlijke kerken God weer zoeken voor het welzijn van onze woonplaats. 

We komen bijeen in de Koningshof, Generaal van Heutzlaan 55 (hoek Wilhelminapark). We zijn van plan te gaan bidden voor

  • Stichting Present
  • de actie Kerstengel Apeldoorn
  • Stichting De Herberg Apeldoorn.

De actualiteit in het Midden Oosten zal in ons gebed niet worden vergeten.

Vanaf 19.00 uur ontvangst, koffie, thee. Om 19.30 uur opening, inleiding en bidden in kleine groepen tot 20.45 uur.

De volgende avond is:
4 februari Menorah
10 maart Baptistengemeente

week van gebed:
21 t/m 28 januari

Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Aglow Apeldoorn

Aglow droomt ervan, dat er overal in Nederland grote en kleine Aglow groepen zijn waar mensen concreet over hun geloof praten, Jezus ontmoeten en Zijn leven-veranderende kracht leren kennen. Deze ontmoeting verandert alles en brengt heling in het leven van mensen en in ons land. In Apeldoorn is zo'n aglow groep. De komende maanden zijn er de volgende bijeenkomsten:

  • 21 november. Spreekster Annet Anzalone over 40 jaar Aglow Apeldoorn.
  • 19 december: Kerst en getuigenissen.
  • 16 januari 2024: Spreker Dick van Bloois.

Locatie: De Hofstad, Hofveld 52, zaal 2. 

9.00 uur: Inloop met koffie/thee, 2e hands boeken
9.30 uur: start vd bijeenkomst
11.30-12.00 uur: Tijd voor gesprek /gebed / ontmoeting.

Lees meer over Aglow.

 

Kerkdiensten

DEC
3

DEC
3
03-12-2023 16:30 - 17:30
16.30 Leerbijeenkomst

DEC
10
10-12-2023 10:00 - 11:00
10.00 ds. Jan Markus - Avondmaal

DEC
10
10-12-2023 16:30 - 17:30
16.30 Kleine viering avondmaal


Voor meer informatie zie dit
uitgebreide overzicht

Liturgie & collecte

Klik hier om de liturgie van de diensten voor de komende zondag weer te geven (doorgaans bijgewerkt op vrijdag)
Klik hier voor informatie over de collecte.

Missie

We willen ons door de heilige Geest laten leiden zodat wij en de mensen om ons heen Jezus vinden en Hem (steeds meer) gaan volgen. We willen dat dit steeds meer zichtbaar wordt en bidden daarom de heilige Geest om: liefde, vrede, trouw, blijdschap, moed, volharding, geduld en zorgzaamheid voor onszelf en elkaar.

ANBI gegevens

De ANBI transparantiegegevens zijn te vinden onder de link:
https://cgk.nl/anbi/apeldoorn-zuid

Disclaimer en Privacy

De Samuelkerk is zorgvuldig in het geven van correcte en actuele informatie aan bezoekers van de site. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie in alle gevallen foutloos, volledig en actueel is. De Samuelkerk is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites waarnaar wordt verwezen. Tevens is de Samuelkerk zorgvuldig in het omgaan met gegevens van de bezoekers van de website: er worden geen persoonsgegevens verzameld en niets gedeeld met derden.