Geloof

Wij geloven dat God de oorsprong is van al het leven. We geloven dat Hij niets liever wil dan dat we samen met Hem zijn en genieten van alles wat Hij gemaakt heeft. We lezen daarover in de Bijbel. Ook worden we door de Bijbel overtuigd van de onvoorwaardelijke liefde die Hij voor ons mensen heeft. Helaas is onze liefde voor Hem en zijn schepping niet net zo groot en onvoorwaardelijk. Dat heeft voor een kloof gezorgd tussen Hem en ons met alle gevolgen van dien. Moeite, pijn, verdriet, zorgen en ziekten zijn sindsdien niet meer uit deze wereld weg te denken. Toch is God ons trouw gebleven en heeft Jezus, zijn Zoon, gestuurd om die kloof te overbruggen en ons door zijn leven de weg terug te wijzen naar God. Jezus ging in zijn liefde voor ons zover, dat Hij zelfs bereid was zijn leven voor ons te geven. Gelukkig had de dood niet het laatste woord, maar heeft Jezus de dood en het kwaad overwonnen en daarmee voor ons de weg naar het leven geopend. Door zijn Geest wil Jezus mensen leiden en richting geven in het leven van alledag. Door zijn Geest nodigt Hij ons uit te leven in liefde met God, de medemens en de schepping. We proberen alles wat we doen daardoor te laten bepalen: zowel ons leven van elke dag als ons kerk-zijn. Hiervoor lezen we in de Bijbel, bidden we en eren we God voor wie Hij voor ons en iedereen op deze wereld is. We leren God steeds beter kennen en dat geeft ons moed en energie voor het dagelijks leven. En zo leren wij ook in dankbaarheid Hem te dienen.

Als je meer wilt weten over geloof, stel dan je vraag via ons contactformulier of kom naar één van onze diensten. Of neem eens een kijkje op één van de volgende pagina's:

 

Kerkdiensten

JUN
23
23-06-2024 10:00 - 11:00
10.00 br. Leo Bil

JUN
23
23-06-2024 16:30 - 17:30
Geen Leerbijeenkomst

JUN
30
30-06-2024 10:00 - 11:00
10.00 ds. Arjan Witzier

JUN
30


Voor meer informatie zie dit
uitgebreide overzicht

Liturgie & collecte

Klik hier om de liturgie van de diensten voor de komende zondag weer te geven (doorgaans bijgewerkt op vrijdag)
Klik hier voor informatie over de collecte.

Missie

We willen ons door de heilige Geest laten leiden zodat wij en de mensen om ons heen Jezus vinden en Hem (steeds meer) gaan volgen. We willen dat dit steeds meer zichtbaar wordt en bidden daarom de heilige Geest om: liefde, vrede, trouw, blijdschap, moed, volharding, geduld en zorgzaamheid voor onszelf en elkaar.

ANBI gegevens

De ANBI transparantiegegevens zijn te vinden onder de link:
https://cgk.nl/anbi/apeldoorn-zuid

Disclaimer en Privacy

De Samuelkerk is zorgvuldig in het geven van correcte en actuele informatie aan bezoekers van de site. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie in alle gevallen foutloos, volledig en actueel is. De Samuelkerk is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites waarnaar wordt verwezen. Tevens is de Samuelkerk zorgvuldig in het omgaan met gegevens van de bezoekers van de website: er worden geen persoonsgegevens verzameld en niets gedeeld met derden.